3.Sınıf Matematik Dersi Test Soruları ve Cevapları

MATEMATİK SORULARI

             1-)40 sayısının 3/4 ünün 3 fazlası hangi sayıdır?

                a)34       b)33       c)32       d)30

 

                2-)’7007’ sayısındaki rakamlar kümesinin elaman sayısı kaçtır?

                a)4         b)3         c)2          d)7

 

                3-) 7534 sayısının rakamlarının basamak değerleri toplamı ile sayı değerleri toplamının farkı kaçtır?

                a)7512                 b)7515                 c)7519                 d)7516

 

                4-) 5 yüzlük,3 onluk,6 binlik,1 birlikten oluşan sayı kaçtır?

                a)6531                 b)3651                 c)6513                 d)3156

 

                5-)Dört basamaklı en küçük sayı ile üç basamaklı en büyük sayının farkı kaçtır?

                a)899               b)900                        c)1          d)99

 

                6-)Aşağıda söylenenlerden hangisi yanlıştır?

                a)Bir bütünün yarısı 1/2 kesri ile gösterilir.

                b)Bir bütünün çeyreği 1/4  kesri ile gösterilir.

                c)4/4  kesri bir bütünü gösterir.

                d)3/4 kesri ‘üçte dört’ diye okunur.

 

                7-)Bir çiftçi ürettiği 300 çuval pirincin 1/10’ini dün pazara götürüp sattı.Şimdi çiftçinin elinde kaç çuval pirinç kalmıştır?

                a)230    b)270    c)170    d)130

 

                8-)    * 2

                      - 4 ?

                     ---------

                        3 5

                Yukarıdaki işlemde, * ve ? yerine gelecek rakamların sayı değerleri toplamı kaçtır?

                a)12       b)13       c)14       d)15

 

                9-)Kare şeklindeki bir bahçenin çevresi 436m dir.Bu bahçenin 3 kenarına tel çektik.Kaç metre tel harcanmıştır?

                a)109    b)218    c)327    d)227

 

                10-)14 tavuk,13 kedi ve 9 köpeğin ayakları toplamı kaçtır?

                a)106  b)116  c)96     d)126

           

 

            CEVAP ANAHTARI:

            1.B  2.C   3.B   4.A    5.C   6.D   7.B   8.D   9.C   10.B

Sponsor Bağlantılar:
Editör tarafından paylaşılan bu içerik 27697 kez görüntülenmiş.
3.Sınıf Matematik Dersi Test Soruları ve Cevapları soru bankası ilköğretim üçüncü sınıf

Copyright (c) Materyaller.Com Eğitim Materyalleri Eğitim Siteleri