3.Sınıf Türkçe Dersi Test Soruları ve Cevapları

TÜRKÇE SORULARI

          1-)Aşağıdaki sözcüklerin hangisi çoğul addır?

            a)Okulun   b)Ağaçların   c)Kümesimizde   d)Masamızın

 

            2-)'Çağla,yaz tatilinde Amasra'ya gitmeyi düşünüyor.'tümcesinde hangileri özel addır?

            a)Amasra,yaz   b)Çağla,yaz tatili   c)Çağla,gitmeyi   d)Çağla,Amasra

           

            3-)'Beyaz bir araba,dar sokaktan geçerek bahçeli bir evin önünde durdu.'tümcesinde kaç tane sıfat vardır?

            a)3       b)5       c)4       d)6

           

            4-)Aşağıdaki tümcelerin(cümlelerin)hangisinde eylem hareket anlamlıdır?

            a)Babam uzun süre uyudu.

            b)Öğrenciler dışarı çıktılar.

            c)Ahmet resim yapıyor.

            d)Osman ders çalışıyor.

 

            5-)'Avcı.................bir............kurda yaklaştı.' cümlesinde boş bırakılan yerlere sırasıyla hangi sözcükler yazılmalıdır?

            a)tatlı-cesaretle                   b)avcı-cesaretle

            c)güzel-cesaretle                  d)büyük-cesaretle

 

            6-)'mevsimi-çabucak-yaz-geçti' sözcükleriyle kurallı bir tümce kurarsak,üçüncü sözcük hangisi olur?

            a)mevsim        b)geçti c)çabucak       d)yaz

 

            7-)Aşağıdaki sözcüklerden hangisi sözlükte  önce gelir?

            a)gözde           b)gözcü           c)gözlük          d)gözler

 

            8-)Mektupta hitaptan sonra hangi noktalama işareti kullanılır?

            a) (.)     b) (,)     c) (?)    d) (!)

 

            9-)Aşağıdaki cümlelerin hangisinde '-mi' soru ekinin yazımı yanlıştır?

            a)Sen de mi tiyatroya gideceksin?

            b)Turgut çayını içtimi?

            c)Yemekten önce ellerini yıkıyor musun?

            d)Bu sorunun cevabını biliyor musunuz?

 

            10-)Aşağıdaki kelimelerin kaç tanesinde yazım yanlışı vardır?

            'bisiklet-türkiye-kibrit-Avrupa-gıram'

            a)1      b)2      c)3      d)4

 

            CEVAP ANAHTARI:

            1.B  2.D  3.C   4.B  5.D  6.C  7.B  8.B  9.B   10.B 

Sponsor Bağlantılar:
Editör tarafından paylaşılan bu içerik 20384 kez görüntülenmiş.
3.Sınıf Türkçe Dersi Test Soruları ve Cevapları soru bankası ilköğretim üçüncü sınıflar

Copyright (c) Materyaller.Com Eğitim Materyalleri Eğitim Siteleri