4.Sınıf Matematik Kat ve Fazlalık Problemleri

KAT VE FAZLALIK PROBLEMLERİ

 

 SORU: Ayşe’nin ağırlığı kardeşinin ağırlığının 2 katından 4 kg fazladır. İkisinin ağırlıkları toplamı 73 kg ise Ayşe kaç kilogramdır?

         ÇÖZÜM :    Kardeşi =                                73 - 4= 69            69 :  3 = 23  kg  kardeşi

                           

                          +   Ayşe   =        + 4                 23 x  2 = 46            46 + 4 = 50 kg Ayşe

                                                73

 

  SORU: Sınıfımızdaki kızlar, erkeklerin 2 katından 4 kişi eksiktir. Sınıfımızda  20 öğrenci vardır. Kızlar kaç kişidir?

           ÇÖZÜM:          Kızlar  =      - 4                20 + 4 = 24             24 : 3 = 8   erkekler

 

                            +   Erkekler =                            8  x  2 =   16            16 -  4 = 12 kızlar

                                           20      3 birim - 4

1.İki sayının toplamı 81’dir. Büyüğü küçüğünün 2 katından 6 fazla ise, büyüğü kaçtır?

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Tavuklar civcivlerin 2 katından 4 tane fazladır. Tavuklarla civcivlerin toplamı 46 ise tavuklar kaç tanedir?

 

 

 

 

 

 

3. Ağabeyimin yaşı benim yaşımın 2 katından 1 yaş fazladır. İkimizin yaşları toplamı 25 ise , ağabeyim  kaç yaşındadır?

 

 

 

 

 

 

 

4. Kirazlar, elmaların 3 katından 7 tane fazladır. Kirazlarla elmaların toplamı 35 tane ise , kirazlar kaç tanedir?

 

 

 

 

 

 

 

5. Annesinin yaşı kızının yaşının 3 katından 2 yaş fazladır. Annesi ile kızının yaşları toplamı 34 ise anne kaç yaşındadır?

 

 

 

 

 

 

6. 3-A sınıfı, 3-B sınıfının 2 katından 1 kişi fazladır. İki sınıfta 55 kişi vardır.3-A sınıfı kaç kişidir?

 

 

 

 

 

 

 

7. Ali’nin ağırlığı Bahar’ın ağırlığının 3 katından 5 kg ağırdır.İkisi 81 kg ise, Ali kaç kg’dır?

 

 

 

 

 

 

 

8. Ali’nin bilyeleri Fatih’in bilyelerinin 3 katından 6 tane fazladır. İkisinin 94 bilyesi varsa, Ali’ninkiler kaç tanedir?

 

 

 

 

 

 

9. Dedemin yaşı benim yaşımın 6 katından 4 yaş fazladır. İkimizin yaşlarının toplamı 67 ise, dedem kaç yaşındadır?

 

 

 

 

 

 

10. Ali’nin kalemleri Akif’in kalemlerinin 2 katından 5 tane fazladır. İkisinin 59 kalemi varsa, Ali’nin kaç kalemi vardır?

 

 

 

 

Sponsor Bağlantılar:
Ali Akdemir tarafından paylaşılan bu içerik 24297 kez görüntülenmiş.
4.Sınıf Matematik Kat ve Fazlalık Problemleri Ali Akdemir

Copyright (c) Materyaller.Com Eğitim Materyalleri Eğitim Siteleri