Balık Tutma

Bahçeye, oyun alanı olarak, iki metrekarelik bir dikdörtgen çizilir. Buna "balık ağı" denilir. Sayışma yapılır, bir ebe seçilir. Ebe "balıkçı" olur; balık ağının bir köşesinde bekler. Öteki çocuklar "balık" olurlar ve ağ çevresinde dolaşırlar. Diledikleri zaman balık ağına ( yakalanmamaya çalışarak ) girip çıkarlar.
Balıkçı ise, ağa giren balıkları yakalamaya çalışır. Ağın içine olabildiğince çok sayıda balığın girdiği bir anı kollar. Dilediği zaman "dur" yada "yakaladım" diye bağırır. Balıkçı bağırınca, ağ içinde bulunan bütün balıklar oldukları yerde kalırlar. Balıklar yakalanmış olur.
Balıkçı, balıkları sayar, arkadaşlarına sayısını söyler, ebelikten kurtulur. Yakalanan balıklar, aralarında sayışarak yeni bir ebe seçerler. Yeni ebe balıkçı olur. Oyun böylece sürer. Oyun sonunda, en çok balık tutmuş olan çocuğa "reis" adı takılır ve o çocuk alkışlanır.
etiketler Balık Tutma eğitsel oyun oyunlar ilköğretim ilk okul ilkokul eğitici en güzel sevilen istenen oyunlar 1.sınıf 2.sınıf 3.sınıf 4.sınıf 5.sınıf ana sınıfı okul öncesi öğretmen sınıf içi bahçe oyunları bedava eğlendirici beden eğitimi gösteri sunuş çoklu zeka
Yönetici tarafından sisteme eklenen bu içerik 16138 kez görüntülenmiş.Bu içerik hakkında toplam 0 yorum yazılmış.Bu içeriğe yorum yazmak isterseniz alttaki formu kullanabilirsiniz.
 

YAZILAN YORUMLAR

KATEGORİYE SON EKLENENLER

  • Aslanı Uyandırma!
  • Sakın Gülme
  • Anlamını Bil
  • Ayakkabı Saklamaca
  • Arkadaşımı Gördün mü?
  • Askerin Bir Atı Var
  • Ayakta Gördüm
  • Topal Karga
  • Avcı Adam
  • Rengi Nedir Oyunu
  • Kim Yok Oyunu
  • Büyü Büyü, Küçül Küçül Oyunu
  • Çevir Salla Oyunu
  • Zıp Zıp Zıpla Oyunu
  • Dörtlü Dokunma Oyunu
  • SPONSORLAR

    Eğitim Sitesi
     

    Copyright (c) Materyaller.Com Eğitim Materyalleri Eğitim Siteleri