3.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi Test Soruları ve Cevapları

HAYAT BİLGİSİ SORULARI

          1-)Aşağıdaki bilgilerden hangisi doğrudur?

            a)İlköğretim isteğe bağlıdır.

            b)Liseye gitmek zorunludur.

            c)İlköğretim 7 yıldır.

            d)İlköğretim zorunludur.

 

            2-)Aşağıdakilerden hangisi,mahallemizin ortak mallarından değildir?

            a)Çocuk parkı

            b)Kendi evimiz

            c)Okul

            d)Cami

 

            3-)Köylülerin el birliği ile köyün işini birlikte yapmalarına ne ad verilir?

            a)Ziyaret   b)Salma   c)İmece   d)Tören

 

            4-)İlçede en yetkili devlet memuru kimdir?

            a)Kaymakam  b)Emniyet amiri   c)Mal müdürü   d)Nüfus müdürü

 

            5-)Yangın,deprem,sel baskını gibi zararlara uğrayanlara hangi kuruluş yardımcı olur?

            a)Türk Hava Kurumu

            b)Çocuk Esirgeme Kurumu

            c)Kızılay

            d)Yeşilay

 

            6-)Çeşitli maddelerin işlenerek kullanılır duruma getirilmesi işine ne denir?

            a)Sanayi   b)Tarım   c)Ticaret   d)Turizm

 

            7-)Atatürk,cumhurbaşkanı olarak kaç yıl görev yapmıştır?

            a)10yıl     b)12yıl    c)15yıl     d)20yıl

           

            8-)Kandaki zararlı maddeleri süzerek temizleyen organımız nedir?

            a)Karaciğer   b)Böbrek   c)Bağırsak   d)Mide

           

            9-)Aşağıdakilerden hangisi bir doğal afet değildir?

            a)Deprem  b)Hava kirliliği  c)Sel baskın   d)Çığ

           

            10-)Aşağıdakilerden hangisi bir gezegen değildir?

            a)Dünya   b)Merkür   c)Ay    d)Venüs

 

            CEVAP ANAHTARI:

            1..D    2. B   3.C    4. A    5. C   6.A    7. C    8. B    9.B    10.C 

Sponsor Bağlantılar:

Editör tarafından paylaşılan bu içerik 42081 kez görüntülenmiş.

3.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi Test Soruları ve Cevapları soru bankası ilköğretim üçüncü sınıflar

Copyright (c) Materyaller.Com Eğitim Materyalleri Eğitim Siteleri