5.Sınıf Fen Soruları

5.SINIF FEN  SORULARI   (tüm üniteler)

 

1-      Aşağıdaki özelliklerden hangisi virüslere ait değildir?

a)Virüsler ,sadece canlı vücudunda parazit olarak yaşar

b) Cansız ortamda kristalleşirler

c) Kendi besinlerini kendileri yapabilirler

d)Virüsler, baş ve kuyruk olmak üzere iki bölümden meydana gelmiştir

 

2) Vücutta oluşan yabancı maddeler nasıl dışarı atılır?

a)Ter ve idrar yoluyla       b)Aşı olarak    c) Dinlenerek  d)Spor yaparak

 

3)Aşağıdaki hastalıklardan hangilerinin nedeni virüslerdir?

      I-Suçiçeği

      II- Kabakulak

      III-Kızamık

a) I-II-III              b) II-III           c)I-III             d)I-II

 

4-Ses en fazla hangi ortamda yayılır?

a)Boşlukta                                    b) Katılarda                c) sıvılarda                  d)gazlarda    

 

    5-Saz  telinin  çıkardığı    sesin     yüksekliği  aşağıdakilerden   hangisine   bağlı  değildir?

     a)frekansına                       b)inceliğine                 c)cinsine                     d)genliğine  

 

    6) Bir    telin    çıkardığı  sesin   frekansı   aşağıdakilerden   hangisi ya da   hangilerine   bağlıdır?

     I. Cinsine

     II.Uzunluğuna

     III.Kalınlığına                                      

 

    a)I                                       b)II,III                                   c)I,II,III                       d)I,III

 

7)Güneş  ışığının  tüm   renklerini  yansıtan   cisim   hangi   renkte  görülür?

a)Sarı          b)Kırmızı            c) Beyaz          d)Siyah 

 

8)Aşağıdakilerden   hangisi    ısı    enerjisinin     maddeler   üzerindeki  etkilerinden  değildir?                                                                                  

a)Maddelerin  kütlesini   değiştirir.             b)Maddelerin  yanmasını   sağlar.

c)Maddelerin  fiziksel  durumlarını   değiştirir.    d)Maddelerin    sıcaklığını   artırır.

 

9)I.Sıvının  miktarı                

  II.Isı   miktarı

  III.Açık hava basıncı.

Yukarıdakilerden  hangilerinin  değişmesi  sıvının   kaynama   sıcaklığını   etkiler?

a)I  ve   II            b)Yalnız  II             c)Yalnız  III             d)I ve III

 

10)Bir  odanın   içinde yanan  sobanın   odayı   ısıtması   hangi   yolla   gerçekleşir?

a)İletimle       b)Madde  akımıyla            c)Işımayla            d)Yansımayla

 

 

CEVAPLARI: 1-C     2-A    3-A    4-B    5-D    6-C    7-C      8-A   9-A   10-B

 

Sponsor Bağlantılar:

Editör tarafından paylaşılan bu içerik 11847 kez görüntülenmiş.

5.sınıf fen soruları soru bankası test soruları cevaplı sorular

Copyright (c) Materyaller.Com Eğitim Materyalleri Eğitim Siteleri